Gradska biblioteka Travnik upriličila promociju nove knjige Abdulaha Sidrana „Zdravo Bosno, stižem iz Sarajeva“

U okviru manifestacije „Andrićevi dani 2022“, Gradska biblioteka Travnik sinoć je na Kamernoj sceni Centra za kulturu općine Travnik upriličila promociju nove knjige Abdulaha Sidrana „Zdravo Bosno, stižem iz Sarajeva“.

„Ovo je knjiga veoma neobične biografije. Rodila se tako što sam u njoj opisivao svoje skoro jednomjesečno putovanje po slobodnim područjima tada napadnute i dobrim dijelom okupirane Bosne i Hercegovine, svoje domovine“, rekao je Sidran, naglašavajući, pritom, da literarne i dokumentarne vrijednosti ove knjige, i nakon trideset godina, obavezuju nas da je vratimo i ponudimo čitaocima.

Tokom razgovora sa promotoricom, poznatom bosanskohercegovačkom novinarkom Nađom Ridžić, akademik Sidran je vrlo emotivno pričao o svom boravku u Travniku i Turbetu tih ratnih dana, te ljudima i događajima kojih se i danas rado sjeti.

Tokom posjete Travniku, akademik Sidran našao je vremena i za partiju šaha sa uglednim travničkim privrednikom Begom Zahirovićem, koji ga je ugostio u svojoj kompaniji.