U Gradskoj biblioteci Travnik održana radionica „Kako napraviti TV prilog?“

Radionica „Kako napraviti TV prilog?“ za učenike srednjih škola općine Travnik održana je danas u organizaciji Gradske biblioteke Travnik. Predavač na radionici, koja je organizirana u okviru kulturne manifestacije „Andrićevi dani 2022“, bila je poznata bosanskohercegovačka novinarka Nađa Ridžić. 

Na današnjoj radionici, prema riječima Ridžić, sa srednjoškolcima je praktično urađen cijeli proces pripreme TV priloga od ideje do realizacije, odnosno od pripreme do emitiranja.

„Danas smo razgovarali o tome gdje pronaći ideju i kako je uobličiti u „pitku“ priču, koja će uz to biti objektivna i profesionalna, te kao takva od koristi onima koji je budu gledali. I, pri tome, nije bitno da li se ona emitira na lokalnim ili državnom mediju! Bitno je da TV priča bude informativna, objektivna i, iznad svega, urađena profesionalno, pri čemu se moraju poštivati svi profesionalni aspekti“, napomenula je Nađa Ridžić nakon održane radionice.

Radionici u Gradskoj biblioteci Travnik prisustvovali su učenici i profesori Mješovite srednje škole Travnik, Mješovite srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Travnik i Mješovite srednje tehničke škole Travnik.