Upriličena zvanična primopredaja novonabavljenog vozila za Bibliobus

Danas je ispred Gradske biblioteke Travnik upriličena zvanična primopredaja novonabavljenog vozila Opel Combo koje će se koristiti u projektu „Nabavka bibliobusa i uspostava rada pokretne biblioteke na području općine Travnik“.

Nabavkom bibliobusa započela je II faza implementacije projekta, te slijedi njegovo opremanje odgovarajućim bibliopolicama i nabavka novih knjiga.

III faza projekta odnosi se na uspostavu bibliobusne linije na području općine Travnik sa preciznim mapiranjem bibliobusnih stanica, te vremena dolaska i zadržavanja bibliobusa na određenoj stanici.

Primopredaji je u ime Općine Travnik, koja je ujedno i najveći pojedinačni donator projekta, prisustvovao načelnik Općine Travnik – Kenan Dautović, koji je direktoru JU Gradska biblioteka Travnik – Dženanu Kosu uručio ključeve novog vozila.

Očekuje se da će projekat posebno doprinijeti promociji knjige te razvoju navika i kulture čitanja kod građana nastanjenih u područjima koja nisu u blizini gradskog centra, kao što su naselja Nova Bila, Stara Bila, Han Bila, Mehurić, Nević Polje, Turbe, Karaula, Mudrike, Vitovlje, Slimena, Babanovac – Vlašić kao sportsko-rekreativni centar, te druga udaljena mjesta općine Travnik.

Projekat su uz Općinu Travnik podržali Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK, JP BH Telecom d.d. Sarajevo – Direkcija Travnik, zamjenica predsjednika Skupštine SBK i Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine.