Direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine dr. sc. Ismet Ovčina u posjeti Gradskoj biblioteci Travnik

Danas su Javnu ustanovu Gradska biblioteka Travnik posjetili direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine – dr. sc. Ismet Ovčina sa saradnicama, Adelaidom Grabovica – rukovodiocem Sektora za informacije i usluživanje korisnika i Medinom Mašić – Odjel za digitalizaciju.

U okviru ove radne posjete razgovaralo se o temama organizacije i upravljanja bibliotekama, projektima biblioteka, razmijenjena su iskustva u dosadašnjem radu i preporuke za poboljšanje rada i razvoja bibliotečke djelatnosti u cjelini. Direktor Javne ustanove Gradska biblioteka Travnik – doc. dr. Dženan Kos, upoznao je kolege iz Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine o završenim projektima renoviranja Centralnog i Dječijeg odjeljenja Gradske biblioteke Travnik, stanjem bibliotečkog fonda u oba odjeljenja, uspostavljenoj Književnoj nagradi Andrićevih dana, otvorenoj književnoj sceni, planovima i tokovima realizacije projekta „Nabavka bibliobusa i uspostava rada pokretne biblioteke na području općine Travnik“ i drugim važnim pitanjima bibliotečke djelatnosti u Travniku.

Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine ustupila je značajan broj izuzetno vrijednih publikacija koji će dodatno obogatiti postojeći bibliotečki fond Gradske biblioteke Travnik. Također, Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine ustupila je BZK „Preporod“ Travnik primjerke časopisa „Divan“ od broja 21 do broja 40 za potrebe nastavka projekta „Digitalizacija časopisa DIVAN“ koji BZK „Preporod“ Travnik realizira u saradnji sa Gradskom bibliotekom Travnik.