Dževad Karahasan promovisao novu knjigu na književnoj sceni Gradske biblioteke Travnik

Večeras je na platou ispred Gradske biblioteke Travnik nakon gotovo devet godina od posljednje promocije romana „Sjeme smrti“ promovisan novi roman „Uvod u lebdenje“ akademika Dževada Karahasana.

Travnik, odnosno Javna ustanova Gradska biblioteka Travnik i BZK „Preporod“ Travnik, u saradnji sa IK Connectum Sarajevo i uz tehničku podršku Javne ustanove Centar za kulturu Općine Travnik, nakon Tuzle, Sarajeva, Kaknja i Zenice, bili su domaćini promocije novog Karahasanovog romana.

Sa autorom je razgovarao promotor doc. dr. Dženan Kos, direktor Javne ustanove Gradska biblioteka Travnik i profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici.

Nakon promocije, direktor Javne ustanove Centar za kulturu Općine Travnik i predsjednik BZK „Preporod“ Travnik, mr. Taik Ganić, uručio je akademiku Karahasanu monografiju „7. Korpus Armije Republike Bosne i Hercegovine“ i knjigu „Kulturni vodič kroz Travnik“, a kao uspomene na večerašnju promociju u Travniku.

Također, direktor Javne ustanove Gradska biblioteka Travnik uputio je u ime načelnika Općine Travnik, prof. dr. Kenana Dautovića, pozdrave travničkoj publici i akademiku Karahasanu te mu uručio knjigu „Sistem nacionalne sigurnosti BiH“. Ono što je dodatno ukrasilo ovaj prvorazredni književno-kulturni događaj u Travniku jeste nesvakidašnja gesta gospodina Bege Zahirovića, vlasnika kompanije Grand 99 Travnik, koji je od IK Connectum otkupio sve knjige namijenjene za prodaju i poklonio svim prisutnim Travničankama i Travničanima.