Javna ustanova Gradska biblioteka Travnik pokreće projekat nabavke pokretne biblioteke

Zbog geografske rasprostranjenosti naselja općine Travnik i potrebe da svi građani bez obzira na mjesto stanovanja dobiju jednako kvalitetnu bibliotečku uslugu Javna ustanova Gradska biblioteka Travnik pokreće projekat nabavke pokretne biblioteke.

Naše su procjene da bi bibliobus, odnosno dostavno vozilo kao pokretna biblioteka koja knjigu donosi do građana nastanjenih u područjima koja nisu u blizini užeg gradskog centra bio ekonomično, dugoročno i atraktivno rješenje, te da bismo nabavkom ovakvog jednog vozila uspostavili rad biblioteke na cijelom području općine Travnik, povećali broj korisnika bibliotečkih usluga, dodatno promovirali i popularizirali knjigu i kulturu čitanja naročito među djecom i omladinom te odraslima.

Naravno, projekat se dodatno proširuje i na mogućnosti ponude novih turističkih sadržaja na planini Vlašić, promociju općine Travnik, te promociju svih ostalih učesnika u projektu kao što su sponzori i donatori.

Dizajn bibliobusa potpisuje grafička dizajnerica Azra Kavazović, a sve vas cijenjene i drage posjetioce naše fb stranice molimo da nam klikom na odabrani dizajn pomognete pri izboru jednog od ponuđenih rješenja.