Svečano otvoreno Dječije odjeljenje Gradske biblioteke Travnik

Danas je u Travniku prigodnom svečanošću otvoreno renovirano Dječije odjeljenje Gradske biblioteke Travnik. 

Gradska biblioteka Travnik osnovana je 26. januara 1946. godine godine kao Okružna narodna biblioteka u Travniku s ciljem da putem knjiga pomaže kulturno-prosvjetni rad na području Travnika. Gledano unatrag, ona je sedam i po decenija sasvim sigurno bila književno, kulturno, komunikacijsko, informacijsko, obrazovno i socijalno središte Travnika i njegove šire okoline. 

Kad je riječ o renoviranju Gradske biblioteke Travnik, ova javna ustanova uspješno je okončala nekoliko projekata kroz koje je potpuno obnovila Centralno i Dječije odjeljenje. Radovi na renoviranju Dječijeg odjeljenja realizirani su uz podršku Općine Travnik i načelnika prof. dr. Kenana Dautovića, Vlade Srednjobosanskog kantona i premijera Tahira Lende, te Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona i ministra Bojana Domića. 

Uz riječi zahvale svima kojima su pomogli i učestvovali u renoviranju Dječijeg odjeljenja Gradske biblioteke Travnik zvanicama se obratio direktor doc. dr. Dženan Kos istakavši da se i kod renoviranja Dječijeg odjeljenja radilo po fazama što je rezultiralo da nakon tri godine planskog rada i stalnih ulaganja danas imamo potpuno renoviran objekat koji će prije svih služiti djeci i omladini. 

Osim direktora Kosa, prisutnima su se obratili i premijer Vlade Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo, te načelnik Općine Travnik prof. dr. Kenan Dautović koji su naglasili značaj obnove Dječijeg odjeljenja Gradske biblioteke Travnik za svu djecu općine Travnik i Srednjobosanskog kantona.

U Dječijem odjeljenju upriličeno je i svečano presijecanje vrpce, a renovirano odjeljenje otvorili su premijer Vlade Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo i načelnik Općine Travnik prof. dr. Kenan Dautović.